0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Adaletli olmak kaydıyla hepsini temizleyin!

12 Haziran 2007'de bir ihbar üzerine Ümraniye'de bir gecekonduya operasyon yapılmış ve 27 adet el bombası ile TNT kalıpları ele geçirilmişti. Gazete ve televizyonlar bu operasyonu flaş haber olarak duyurdu. 2008'de ise emekli Tuğgeneral Veli Küçük'le beraber 33 kişi gözaltına alınmiştı. 
Sırasıyla Ergenekon, Balyoz, Casusluk, Suikast ve Poyrazköy operasyonları başladı. Aralarında generallerden albaylara kadar çeşitli görevlere mensup askerler, yazarlar, gazeteciler, iş adamları ve öğretim görevlileri hükümete darbe yapacakları gerekçesiyle hapse atıldı. 

Yaşananlar birer kumpasmış 

Toplum olarak hiç alışık olmadığımız operasyonlar sadece Türkiye değil, dünya genelinde flaş haber olarak duyuruldu. Ciddi haber kanalları, “Türk Ordusu'nda neler oluyor?” diyorlardı. Operasyonlar esnasında medyada öyle bir algı oluşturuldu ki, toplumun çoğu, “bakın bizim askerler, askerliğin dışında her şeye bulaşmışlar” diye düşünmeye başladı. 
Ama anlaşıldı ki, meğer bu yaşananlar birer kumpasmış. Operasyonların kumpas olduğu sonradan anlaşılmış olsa da bir işe yaradı mı? Yaramaz, çünkü onlarca subay astsubay görevlerinden ihraç edildi, onurlarıyla oynandı ve çoğu tutuklu cezaevinde hastalandı ve öldü. Geç gelen adalet adalet sayılır ise görevden alınanlar ihraç edilenler ve onurlarıyla oynananlar mahkeme kararıyla aklandı. Şimdi ise generallere kumpas yapanlara operasyonlar yapılıyor. 

Kendi kadrolarını kurmak için 

Yani ibre tersine dönüyor. Askeri casusluk soruşturmasında sahte delil ürettiği iddia edilen 6'sı muvazzaf asker 22 kişi için gözaltı kararı verildi. Gözaltına alınan iki binbaşıyla birlikte 7 kişi tutuklanmış. İki amiral ise rapor aldıkları gerekçesiyle gözaltına alınamamışlar. Sevgili okuyucularım, görüyorsunuz değil mi milletin göz bebeği güzelim kudretli Türk Silahlı Kuvvetleri'nin içinde ne pis oyunlar oynanmış? Tek kelimeyle yazıklar olsun. Ben bu pis oyunların içinde olanlara 'be hainler yazıklar olsun sizlere' demeyeceğimde ne diyeceğim. Allah aşkına bir ülkenin ordusu kolayımı var oluyor? Bir general, amiral veya albay kolay mı yetişiyor? Nasıl olur da sözüm ona  milli ve manevi duygular içinde olan birileri görev yaptığı Türk Ordu'suna ihanet eder? Nasıl olur Türk Ordu'sunda  kendi kadrolarını oluşturmak için yüzlerce komutana kumpas kurarlar?  
Şimdi iddiaya göre askeriyede bu kumpası yapan komutanlara operasyon yapılıyor ve yakalanıyorlar. Kadrolaşma, güç kavgası ve darbe girişimi derken Türk Silahlı Kuvvetleri'ni yıpratıyorlar. Adaletli olmak kaydıyla kim veya kimler Türk Ordu'sunun içinde pis işlerin ve entrikaların içinde ise hepsi temizlenmeli. Aksi taktirde dünyanın gıpta ettiği disiplinli Türk Ordu'sunu arar oluruz. Ne diyeyim  CENAB-I ALLAH TÜRK ORDUSUNA ZEVAL VERMESİN, ALLAH DEVLETİMİZİ, MİLLETİMİZİ, ASKERİMİZİ, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZİ KORUSUN. ALLAH ÜLKEMİZ ÜZERİNDE PİS OYUN OYNAYANLARI HALAK ETSİN. 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX